СЕЦЕСИЈА – ТЕМА, ПРОСТОР, ИНТЕРПРЕТАЦИЈА

У петак, 10. децембра, у Републичком заводу за заштиту споменика културе у сарадњи са Центром за историју, теорију и менаџмент уметности АРТИС (https://www.artiscenter.com/), организована је једнодневна радионица на тему СЕЦЕСИЈА – ТЕМА, ПРОСТОР, ИНТЕРПРЕТАЦИЈА у оквиру међународног пројекта ART NOUVEAU 2 - Јачање културног идентитета земаља Дунавске регије заснованог на заједничком наслеђу сецесије – у коме Републички завод учествује као пројектни партнер.

СЕЦЕСИЈА – ТЕМА, ПРОСТОР, ИНТЕРПРЕТАЦИЈА

Радионица је намењена првенствено туристичким водичима и запосленима у туристичким организацијама, као и професионалцима који се баве креирањем туристичког производа заснованог на уметности и културном наслеђу. Сваки град дунавске регије има организоване градске туре, а циљ ове радионице је едукација туристичких водича како би се туристима и локалном становништву понудиле специјализоване туре за обилазак здања најзначајнијих архитеката сецесијске епохе у Београду, Новом Саду и Суботици.

СЕЦЕСИЈА – ТЕМА, ПРОСТОР, ИНТЕРПРЕТАЦИЈА

Предавач и модератор радионице била је Тамара Огњевић, историчарка уметности, директорка АРТИС центра, лиценцирани туристички водич и креатор програма у културном туризму.

СЕЦЕСИЈА – ТЕМА, ПРОСТОР, ИНТЕРПРЕТАЦИЈА СЕЦЕСИЈА – ТЕМА, ПРОСТОР, ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
ВРХ